Spa & Wellness

Bazen

DNEVNA KARTA ZA ODRASLE

TERMINI OD 09 – 12 AM 

DNEVNI TERMINI PO SATU 

DECA UZRASTA OD 0 – 12 god. mogu prisustvovati samo uz PRATNJU RODITELJA

DECA 0 – 3 god.

DECA 3 – 12 god.  

CENA PEŠKIRA  

Bazen je  zatvorenog tipa, sa grejanom vodom, temperature od 28-31°C . Dugačak 12m, širok 6m a dubina našeg bazena je 1,5m. 

RADNO VREME BAZENA RADNIM DANIMA  09h  – 23 h

RADNO VREME BAZENA VIKENDOM  09 h – 00 h

Restoran Fratelli Residence služi piće i na bazenu,  U sklopu bazena imate mogućnost i korišćenja saune. Za sve goste hotela korišćenje kompletnog wellness & spa programa sa bazenom je gratis. Cena pića i hrane se naplaćuju po meniu restorana. 

Sauna

U našem spa i welness kutku, pored đakuzija koji se nalaze u lux apartmanima, zatvorenog bazena sa temperaturom vode između 28°C do 32°C pored kog se nalazi prostor sa ležaljkama pogodan za celodnevno opuštane, tepidarijuma i sobe za masažu imate na raspolaganju i infracrvenu saunu za dve osobe.

Tretmani u infracrvenoj sauni imaju umirujući efekat na nervni sistem, pomažu kod nesanice, smanjuju stres i neuroze. Takodje veliki značaj korišćenja infracrvene saune ogleda se u otklanjanju mišićne napetosti, detoksikacije organizma, utiče na regeneraciju tkiva, blagotvorno deluje na zglobove i linfni sistem.

Redovnim korišćenjem infracrvene saune, gube se masnoće i suvišni kilogrami, pospešuje se koncentracija, jača imunitet i brobra protiv virusa i infekcija. Naročito se preporučuje kod ubrzanja regeneracije nakon sportskih povreda, bolova u zglobovima i mišićima, hroničnog umora, čestih glavobolja i depresije. Žene vole da koriste infracrvenu saunu, zbog toga što uspešno eliminiše celulit ukoliko se redovno koristi. Temperatura u infracrvenoj sauni se kreće oko 50°C što je prednost za one kojima ne prijaju visoke temperature klasične finske saune, a preporučeni boravak je oko 30 minuta. Potreban je samo jedan ciklus bez ponavljanja.

Za razliku od korišćenja finske saune, za vreme samog boravka u infracrvenoj sauni moguće je i poželjno konzumiranje tečnosti. Izvor toplote nije toplo kamenje, već toplotne ploče ili šipke koje zagrevaju saunu infracrvenim zracima, a koje su postavljene unutar drvenih zidova u sauni. Ne poliva se vodom toplotno žarište kao što je to moguće kod finske saune. Nakon upotrebe, poželjano je tuširanje, ulazak u hladnu vodu, konzumiranje vode-tečnosti i odlazak na svež vazduh.

Za sve goste našeg hotela korišćenje infracrvene saune je gratis.

Tepidarijum

Tepidarijum su ležaljke koje se zagrevaju od 37C do 39°C, tj. temperaturi približno temperaturi tela. Time se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi uz minimalno korišćenje energije. Telo se zagreva bez znojenja, krvni sudovi se usled toplote šire i poboljšava se protok krvi, samim tim jača imunitet. Toplota koja izlazi iz ležaljki veoma prijatno deluje na nervni sistem i vraća organizam u prirodni balans. Zbog pozitivnog i umirujućeg uticaja na organizam, preporučuje se osobama svih starosnih dobi. Tepidarijum je mesto koje je inače predviđeno za pripremanje pre ulaska u saunu, međutim u praksi se koristi i nezavisno za odmaranje, između sauna seansi. Prijatna temepratura, približna temeraturi tela koja se širi ispod tela korisnika, oslobađa telo negativnih tenzija i grčeva izazvanih svakodnevnim stresom. Tople ležaljke su od tvrdog materijala, obično obložene keramičkim mozaicima i dizajnirane da se prijaju uz kičmu prilikom ležanja. Noge i glava su obično na višoj tačci u odnosu na klasično ležanje.

Masaže

Tajlandska masaža

Tajlandska masaža stvara ravnotežu između energije tela, uma i duha.Ova masaža kombinuje znanje indijske joge, kineske akupresure, kiropraktike i japanske shiatshu masaže. Za kratko vreme blagotvoran dodir ruke umiruje,relaksira telo i duh . Moderna varijacija tradicionalne tajlandske masaže može mnogo pomoći u prevladavanju svakodnevnih problema kao sto su stres,manjak fizičke aktivnosti i lose navike u ishrani. Tajlandska masaža stopala pored toga sto ce rasteretiti Vasa umorna stopala učiniće i da se ubrza metabolizam svakog pojedinacnog organa.Ove tehnike i tretmani imaju kao cilj ostvariti potpunu relaksaciju, jačaju koncentraciju i povećavaju moć zapažanja. Pored toga balansira um i jača opšte stanje tela.

LOMI LOMI

LOMI LOMI je poznata masaža koja potiče sa Havaja.Havajska masaža, nekad privilegija imućnog sloja društva države Havaji, a sada je dostupna i kod nas. Ime Havajske masaže Lomi Lomi Nui u slobodnom prevodu znači „Ruke ljubavi! Praktikovanje lomi lomi nui masaže vrši potpunu relaksaciju čitavog tela, ali i duha. Ova masaža oslobodiće vas svakodnevnog nagomilanog stresa intenzitet masaže nije sve vreme isti. Fizioteraput ili maser koji je rade menjaju tempo osluškujući telo klijenta i njegove potrebe. Tokom masaže se smenjuju jaki i blagi pokreti pokreti su duži u odnosu na klasičnu masaža što pomaže u energetskom balansiranju organizna i podstiče još bolje opuštanje pa se često tokom tretmana desi da zbog oslobadjanja od stresa i napetosti neki klijenti čak i zaspe dubokim snom. Bude se preporođeni i oslobodjeni napetosti.

Dream Massage

Dream Massage je maštovito osmišljen tretman italijanskog terapeuta Stefano Antonio Serre koji opušta napetu muskulaturu otklanja nervozu i tenziju, a relaksira duh i telo i ispunjava ga osećajem duhovnog mira i radosti . Tretman uključuje tehnike kao sto su: švedska masaža, shiatsu, reiki, thai foot i antistres masaža glave. Ovo je možda najkompletniji tretman koji otklanja blokade kako na fizičkom tako i na energetskom nivou i smanjuje za 90% uticaj stresa koji nam je svakodnevni pratilac i neprijatelj br. 1 savremenog čoveka. Učinice da odlutate u meditativni svet uživanja.
Dream massage – neka Vam uživanje postane navika!

Kraljevska Masaža U 4 Ruke

Kraljevska masaža u 4 ruke – uživajte kraljevski!
Kada osetite potrebu za relaks masažom poklonite sebi kraljevski tretman. Masaža u 4 ruke u trajanju od sat vremena povežće Vas u meditativni svet uživanja. Opustite muskulaturu, oslobodite se stresa i osetite snagu dve pozitivne energije na svome telu. Sinhronizovani pokreti dva terapeuta uz primenu tehnika relax, shiatsu, thai foot masaže pomoći će vam da otklonite energrtske blokade u organizmu oslobodite se napetosti i da vratite osmeh na lice.
Odvojite sat vremena za savršeno uživanje u čarima masaže i uzivajte kraljevski!

Relax Masaža

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije.
Ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića.
Može obuhvatiti celo telo, ili parcijalno, pojedine delove tela (noge, stopala, leđa).

Duo Masaža

Duo masaža ili masaža u paru je tretman gde su dvoje ljudi na masazi u istoj prostoriji istovremeno. To mogu biti ili muž i žena, momak i devojka, majka i ćerka, dva prijatelja itd.Masaža je u prostoriji, sa dva stola, koja je posebno pripremljena za dvoje. Masaža u paru omogućava zajedničku podelu iskustva i međusobno ćaskanje ili da u tišini provedu ovaj period, zajedno uživajući.

Antistres Masaža

Antistres masaža predstavlja spoj relax i terapeutske masaže gde se prilikom masaže koriste mirisna biljna ulja zahvaljujući kojima ova masaža ima i svojstva aroma terapije. Obradjuje se celo telo sa akcentom na stopala i masazu glave, postiže se pozitivno i stimulativno delovanje na centralni nervni sistem, a time se utiče pozitivno na psihičke procese, odnosno značajno se smanjuje nervna napetost i negativan uticaj stresa.